Ondernemer

Marnix Geus

Medeoprichter en eigenaar van HPB Companies

Ik ben medeoprichter en eigenaar van HPB Companies, een verzameling creatieve bureaus waar PR STUNT, BLYDE, MAAK, VEED en ViaHenri onder vallen.

Ik ben ondernemer sinds 2005 en stiekem al wat eerder. Ben onder meer oprichter van Het PR Bureau in Amsterdam en heb in januari 2017 mijn aandelen daarin verkocht. Ik blijf echter ambassadeur voor het leven. Daarnaast ben ik nog als investeerder en sparringpartner verbonden aan HPB Companies, waar een paar pareltjes onder hangen. Tijdens het ondernemen ontdekte ik dat mijn natuurlijke focus op het bouwen aan een sterke bedrijfscultuur een duidelijk concurrentievoordeel oplevert. Zowel talent als klanten staan de laatste jaren steeds vaker spontaan aan de poort. Het PR Bureau is een soort magneet geworden. Mijn visie is dat de meerderheid van de mensen, merken en organisaties zich nog teveel laten leiden door traditionele denkbeelden over arbeidsrelaties. Over ‘bazen’ en ‘personeel’. “Die oude manier van denken belemmert niet alleen samenwerking en innovatie, maar ook de groei van mensen en organisaties.”

Verder geef ik talks naar aanleiding van mijn boek MensenHandel, ben ik als trainer/coach verbonden aan GoFastForward, het groeiprogramma voor ondernemers (scale-ups) en wijd ik een belangrijk deel van mijn tijd aan mijn nieuwe initiatief The Present Amsterdam. Vanuit daar hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het leven van mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Interesses van Marnix

Personeel & leiderschap

Registreer

Om ervoor te zorgen dat we wederzijds van elkaar weten met wie we contact hebben, vragen we je eerst te registreren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief