Ondernemer

Arthur Cooijmans

Managing Director Refitech

Mijn stap naar zelfstandig ondernemerschap komt voort uit een carrière als directeur en adviseur in grotere bedrijven, waar ik werkte aan productontwikkelingen en business development. Zo kwam ik ook met Refitech in aanraking. Ik deed dit werk onbewust met een ondernemersmentaliteit, dat voelde voor mij vanzelfsprekend. De stap naar ondernemerschap was daarom een logische.

Inmiddels meer dan 10 jaar directeur/eigenaar van Refitech, industrieel toeleverancier van hoogwaardige componenten uit vezel versterkte composiet materialen, zoals carbonvezels en glasvezels.

Drijfveren

De creativiteit en het doorzettingsvermogen waarmee ik continu op zoek ben naar nieuwe kansen in de markt, werken motiverend voor klanten en medewerkers. Mijn drijfveren zijn zelfstandigheid, eigen keuzes maken en onafhankelijkheid. Medewerkers in een onderneming zijn naar mijn idee de ware kern van het bedrijf. Zonder mensen is er geen onderneming.

Ik werk graag samen met mensen die hun verantwoordelijkheid herkennen en ook nemen. Dat maakt ze zelfstandig en helpt ze in hun taken, op elk niveau. Toegewijde medewerkers zijn naar mijn idee de belangrijkste assets in een onderneming. Zonder goed team kan geen enkele onderneming presteren.

Weet wat je kan

Refitech heeft een duidelijk commerciële focus ook in klantenkeuze. Ik neem niet alle opdrachten aan. Wanneer een klant innovatief is, beseft dat een product ontwikkelen tijd en geld kost én onze materialen een duidelijk technisch voordeel bieden, dan gaan we met hem in zee. Dat is niet arrogant hoor. We weten wat ons specialisme is en zoeken daar de juiste klanten bij. We maken prachtige componenten, maar verkopen in feite kennis en betrouwbaarheid. De klant zoekt zekerheid in kwaliteit, levertijd en prestatie.

In de afgelopen jaren dat ik Refitech bestuur, is er gewerkt vanuit een commercieel plan, is er veel aan productontwikkeling gedaan en is de productiecapaciteit verhoogd. In 2013 is een 2e productielocatie gestart in China. We investeren in goede mensen en kwaliteit.

Ondersteunend

Ik werk eraan dat Refitech met enkele jaren zelfstandig kan opereren. Dan gaat mijn taak van sturend naar ondersteunend. Als bestuurder heb ik invloed op alle keuzes en ben ik overal bij betrokken. Het zal wat tijd kosten om dit los te laten. Net als het wennen aan minder reizen, wat ik altijd als bijzonder productief heb ervaren, omdat het je tijd geeft om zaken te overwegen. Reizen en mensen ontmoeten verrijken je blik en visie.

Persoonlijke Ondernemerstips

  • Elk bedrijf heeft producten of diensten die ook door anderen worden aangeboden. Weet waarin je beter bent en zoek er de klanten bij die dit waarderen en kunnen betalen.
  • Besteed tijd aan de richting van je bedrijf. Creëer een duidelijke focus, houd je daaraan en zorg dat medewerkers, (potentiële) klanten en leveranciers je focus duidelijk herkennen. Toets je focus continue en stel bij waar kansen liggen.

Interesse van Arthur

  • Groeistrategie in de maakindustrie

Interesses van Arthur

Businesspartners en samenwerking

Registreer

Om ervoor te zorgen dat we wederzijds van elkaar weten met wie we contact hebben, vragen we je eerst te registreren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief