Evenement Terugblik

High Growth Summit 2017

In januari 2016 heeft Koningin Maxima in het kader van NLGroeit ondernemend Nederland uitgedaagd om meer groeibedrijven te realiseren. Een toename van 5% betekent namelijk maar liefst 60.000 nieuwe banen en een toename van de toegevoegde waarde van €3 miljard.

De groep ambitieuze ondernemers (scale-ups) heeft enthousiast deze handschoen opgepakt samen met MKB-Nederland en Port4Growth met een uniek programma 'Klein helpt Groot'. Vanuit de gedachte dat we vooral samen – grote en kleine organisaties – veel kunnen bereiken en dat we met praktische, eenvoudig uit te voeren acties echte stappen vooruit kunnen maken. Onderscheidend is dat dit voor het eerst vanuit de ambitieuze groeiondernemers zelf is georganiseerd. Zij zijn zelf aanwezig, waarmee de participatie van de doelgroep en daarmee de directe praktische toepassing geborgd is.

Het 'Klein helpt Groot' programma houdt in dat de scale-ups hun inspiratie, ervaringen en kennis op basis van een co-creatiesessie binnenbrengen in grote organisaties, overheden en belangenverenigingen. Op deze manier realiseren we de directe connectie tussen groeiondernemers en directies, om gezamenlijk de groeiagenda en noodzakelijke acties voor de toekomst te realiseren.

Op 24 juni 2016 is het programma tijdens de conferentie op het High Growth Summit in het Bilderberg Hotel gelanceerd. Een zeer select gezelschap van 10 groeiondernemers en 10 vertegenwoordigers van het executive level van grote organisaties zijn gestart met de eerste co-creatie sessies, waarbij tevens vertegenwoordigers van de grote politieke partijen en VNO/NCW en MKB-Nederland aanwezig waren.

Naar aanleiding van het Summit is de Groeiagenda ontstaan; een tiental punten waarmee we het groeiklimaat in Nederland naar een volgend niveau tillen. De agenda is door alle deelnemers ondertekend. Tijdens de 20 co-creatie sessies, die in het jaar daarop volgden, zijn de acties verder uitgewerkt. Tijdens het High Growth Summit 2017 hebben we verslag gedaan van de uitgewerkte punten en de openstaande punten verder opgepakt. In 2017 hebben we het summit in samenwerking met Brunel, MKB-Nederland, Pink Elephant, ING en Eneco georganiseerd.

In de tweede helft van 2017 pakken we de actiepunten weer verder op.

Ga voor meer informatie naar onze event website: www.highgrowthsummit.nl of bekijk hier de sfeerfilm.

09:00-09:45

Inloop

Deuren openen

09:45-09:55

Opening door dagvoorzitter Roderik van Grieken

Hoofdorganisators Joop de Jong, Port4Growth, en Leendert-Jan Visser, MKB-Nederland, heten u welkom.

09:55-10:25

Primeur

Primeur: eerste referendum groeiondernemers over actuele thema’s.

10:25-12:00

Co-creatiesessies

- Energietransitie met Eneco EnergyCampus - Digitalisering groeiondernemers met Atos - Personeelsmobiliteit met Brunel en Pink Elephant

12:00-13:00

Lunch

Gratis verzorgde lunch

13:00-13:15

Input co-creatiesessie

Gezamenlijk bespreken van de bevindingen

13:15-13:45

'Vraag het Den Haag'

Interview met Kamerleden

13:15-15:15

'Het Grote Ondernemersdebat'

De debatgasten gaan n.a.v. de bevindingen met elkaar in gesprek over de drie actuele ondernemersthema's

15:15-17:00

Afsluiting en netwerkborrel

Gelegenheid om te netwerken met corporates, groeiondernemers en politiek.

  • Help mee meer groeibedrijven te realiseren
  • Leg contact met het grootbedrijf, politici en collega-ondernemers
  • Wissel jouw kennis en ervaringen uit. Leer aan en van anderen.

De inschrijvingen zijn gesloten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief