Evenement Terugblik

Urban Digital Twin: Wat is de nieuwste ontwikkeling: data + virtual reality!

Op 28 juni 2019 is het klimaatakkoord gepresenteerd! Duidelijk is dat het akkoord leidt tot een radicale omwenteling in de manier waarop we met energie omgaan. Zonder maatschappelijk draagvlak zal deze energietransitie niet snel succesvol zijn.

De Urban Digital Twin is een ideaal medium om dit draagvlak te creëren. Een digital twin is de virtuele weergave van de werkelijke situatie die eenvoudig verrijkt kan worden met allerlei data/informatie. Het biedt ongekende mogelijkheden om op basis van scenario's de impact van de transitie op de gebouwde omgeving inzichtelijk te maken. Op basis daarvan kunnen maatregelpakketten afgewogen worden en investeringsbeslissingen worden genomen.

Een belangrijk onderdeel van de scenario’s vormt het fiscaal-economisch stimuleringsbeleid. Daarbij is het maar de vraag of het huidige fiscale regime hier voldoende op is toegerust ? Of zijn er ingrijpende hervormingen nodig om de energietransitie voor iedereen aantrekkelijker te maken? En wat zijn de mogelijkheden hierin.

Op 19 maart laten we met 3 sprekers zien wat we er nu praktisch mee kunnen. We gebruiken daarvoor één van de belangrijkste veranderingen: de energietransitie. Met Urban Twin kunnen we scenario’s (financieel en fiscaal) doorrekenen om als ondernemer de beste energiemaatregelen te kunnen selecteren.

Remco Pouwels: mede-initiatiefnemer van het Dutchenter4Growth, ondernemer thuis in nieuwe business concepten leidt het onderwerp in.

Aart van der Vlist: CEO Green Building Data Factory vertelt ons over deze nieuwe ontwikkelingen en wat je als ondernemer er mee kunt in het kader van de energietransitie.

Robert Miske: fiscaal jurist maakt in het kader van Urban Twin en energietransitie de financieel/fiscale mogelijkheden inzichtelijk.

Voor wie is deze workshop interessant?

 • Ondernemers die kort en praktisch meer willen weten van deze nieuwe digitale ontwikkelingen: van data tot en met virtual reality.
 • Ondernemers die energiemaatregelen willen nemen en dit willen gebruiken voor het doorrekenen van scenario’s.
 • Investeerders/ beleggers die willen investeren in verduurzaming of hernieuwbare energie.
 • Vastgoedeigenaren die actief investeren in verduurzaming
 • Projectontwikkelaars die het effect van nieuwe energieconcepten objectief willen vergelijken.
 • Adviseurs die bedrijven adviseren over de verduurzaming van hun bedrijfsvoering en het gebruik hernieuwbare energiebronnen.
 • Installatiebedrijven en technische dienstverleners met focus op verduurzaming.

Daarnaast is iedereen van harte welkom die op enigerlei wijze betrokken is bij of geïnteresseerd is in de impact van de energietransitie op de gebouwde omgeving.

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop 

15.00 uur aanvang workshop 

17.00 - 18.30 uur Netwerkborrel

Locatie

De workshop wordt gegeven in het DutchCenter4Growth, gevestigd in het kantoorpand AT The Office op de Pelmolenlaan 2 in Woerden.

 

Wat neem je mee?

 • Inzicht in de impact van de energietransitie op mens, bedrijf en gebouwde omgeving
 • Hoe met een digital urban twin realistische scenario’s ontwikkeld kunnen worden voor de energietransitie
 • De effecten van fiscaal-economisch stimuleringsbeleid op het succesvol realiseren van de energietransitie
 • Hoe maatschappelijk draagvlak gecreëerd kan worden voor het realiseren van de energietransitie
 • Kennismaking met de andere experts van het DutchCenter4Growth.

Aanmelden

Wil je bij deze workshop aanwezig zijn, klik dan hier om je gratis aan te melden. Er verschijnt een aanmeldformulier op je scherm.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief