Evenement Terugblik

Je softwareproject voor de helft van de prijs. Hoe doe je dat?

“Mijn softwareproject is weer ruim over budget gegaan!!” Een herkenbare noodkreet van een ondernemer. Groot of kleine trajecten, ze hebben de neiging om veel langer te duren en duurder uit te vallen.

Dat hoeft niet! QSM Europe het bedrijf van Hans Vonk één van de experts van het DutchCenter4Growth heeft zich al ruim 20 jaar gespecialiseerd in het vooraf transparant en voorspelbaar maken van softwaretrajecten.

Hans Vonk: "Softwareontwikkelprojecten en pakketimplementaties zijn bijzonder goed te voorspellen. Hoe grootschalig of complex deze ook mogen zijn en ongeacht ontwikkelomgeving.”

Het DutchCenter4Growth en Hans Vonk delen graag met jullie deze specifieke kennis en ervaring. Op 11 juni 2020 onder de titel “Je softwareproject voor de helft van de prijs. Hoe doe je dat?” neemt Hans ons met concrete voorbeelden en praktische handvatten mee hoe je jouw huidige en toekomstige softwareprojecten voorspelbaar maakt. Hoe je beter de uitgebrachte offertes kunt beoordelen en hoe je daardoor betere resultaten tegen lagere kosten zult realiseren.

Grip op jouw IT project, van wederzijds verwachtingsmanagement, risicobeheersing tot en met kostenbesparing. Op basis van een grote database met meer dan 13.000 afgeronde softwareprojecten bepaalt QSM Europe de haalbaarheid en implementatie van softwarepakketten en software ontwikkeling van grote en kleine projecten. 

Het programma start met een collega-ondernemer die met een concreet praktijkvoorbeeld vertelt hoe de aanpak is geweest en wat de resultaten waren. Wat het zijn bedrijf heeft opgeleverd en wat de QSM aanpak ook persoonlijk voor hem heeft betekent. 

In het tweede deel van de workshop gaan we zelf ook aan de slag met de eigen situatie. Je krijgt een goed inzicht in de aanpak van Hans en wat dat betekent voor jouw eigen case.

Voor wie is deze workshop interessant?
Voor ondernemers die:

 • Te maken hebben met een klein of groot softwaretraject dat moeilijk beheersbaar is.
 • Offertes van softwarepakketten of softwareontwikkeltrajecten moeten beoordelen.
 • Op het punt staan om software offertes aan te vragen.
 • Aan het begin staan van een implementatietraject van een pakket of ontwikkeling.
 • Kortom geen gedoe willen met de nieuwe software.

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop 

15.00 uur start en opening Joop de Jong – DutchCenter4Growth

15.10 uur inleiding door Hans Vonk – QSM Europe en praktijk voorbeeld van een collega-ondernemer

16.00 uur Deelnemers gaan zelf aan de slag met aanpak gericht op de eigen situatie.

17.00 - 18.30 uur Netwerkborrel

Locatie
De workshop wordt gegeven in het DutchCenter4Growth, gevestigd in het kantoorpand AT The Office op de Pelmolenlaan 2 in Woerden.

Wat neem je mee?

 • Beter inzicht in de do’s en don’ts van softwaretrajecten: hoe werkt dat eigenlijk?
 • Je weet beter hoe om te gaan met de leverancier van de software, vooraf en tijdens de implementatie en ontwikkeltrajecten.
 • Beter inzicht in de voorwaarden voor een succesvol softwaretraject.
 • Handvatten om vooraf de kosten naar beneden te brengen en beheersbaar te houden.
 • Nieuwe contacten met collega-ondernemers.
 • Mogelijkheid om tot concrete vervolgstappen te komen.
 • Kennismaking met de andere experts van het DutchCenter4Growth.

Aanmelden
Wil je bij deze workshop aanwezig zijn, klik dan hier om je gratis aan te melden. Er verschijnt een aanmeldformulier op je scherm.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief