Evenement Terugblik

Groeien door te ONTBAZEN

Op 20 februari 2020 organiseert het DutchCenter4Growth een workshop over “ONTBAZEN” en wat dat voor ondernemers betekent.

Naast ontbazen praten we met de ondernemers in deze sessie ook over het nut en onnut van managen. De oude nog uit de 19e eeuw stammende hiërarchie leidt in deze moderne tijd niet meer tot succes.

Je kunt je als ondernemer onzeker voelen over: Hoe dan wel? In deze workshop gaan we het hebben over de zin en onzin van nieuwe organisatie inzichten. Wat werkt en wat is hype?

De workshop wordt gegeven door Moniek Berende van De Groeispiegel en teamlid van het DutchCenter4Growth. Moniek heeft inmiddels honderden MKB bedrijven van binnen gezien en een rode draad ontdekt die zorgt voor minder of meer eigenaarschap bij medewerkers, een voorwaarde voor ontbazen.

Ontbazen gaat over minder managen, minder directief leiderschap, minder vertellen wat medewerkers moeten doen, meer initiatief, betere samenwerking en minder gedoe. Oftewel meer zelforganisatie en/of zelfsturing in je bedrijf. Dit kan enerzijds door de structuur van de organisatie aan te passen en anderzijds door te werken aan gedrag en cultuur. Moniek neemt de deelnemers mee in een inspirerend en interactief verhaal waarin zij de mechanismes uitlegt die ervoor zorgen dat er minder management nodig is en voorbeelden laat zien uit de praktijk. Ook zal Moniek het woord geven aan ervaringsdeskundigen, MKB ondernemers die ontbazen al hebben toegepast in hun bedrijf. Zij vertellen hoe zij dit hebben gedaan, wat zij hierin hebben geleerd en wat het heeft opgeleverd.

Let op deze workshop vereist een flinke dosis zelfinzicht en zelfreflectie en het vermogen om out of the box te denken. In de workshop zullen zaken aan bod komen waarvan je denkt dat het niet mogelijk is, of waarvan je denkt dat het niet voor je is weggelegd.

Voor wie is deze workshop interessant?
Voor ondernemers die:

 • meer willen weten over de nieuwe organisatie inzichten;
 • goed geïnformeerd willen worden over wat wel en niet werkt;
 • een manier zoeken om te groeien zonder gedoe;
 • zoeken naar manieren voor meer eigenaarschap bij hun medewerkers;
 • als geen ander weten dat een goed op elkaar ingespeeld team heel veel bijdraagt aan een goede werksfeer, fijne bedrijfscultuur en betere resultaten.

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop 

15.00 uur aanvang workshop Moniek Berende 

17.00 - 18.30 uur Netwerkborrel

Locatie
De workshop wordt gegeven in het DutchCenter4Growth, gevestigd in het kantoorpand AT The Office op de Pelmolenlaan 2 in Woerden.

Wat neem je mee?

 • Beter inzicht in oorzaken die eigenaarschap van medewerkers in de weg staan en mechanismes die ertoe leiden dat medewerkers meer eigenaarschap tonen;
 • Kennis die je helpt bij jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een beter beeld hoe je dit kunt inzetten voor het aansturen van je organisatie;
 • Nieuwe contacten met collega-ondernemers;
 • Mogelijkheid om tot concrete vervolgstappen te komen;.
 • Kennismaking met de andere experts van het DutchCenter4Growth.

Aanmelden
Wil je bij deze workshop aanwezig zijn, klik dan hier om je gratis aan te melden. Er verschijnt een aanmeldformulier op je scherm.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief